Siuntio asuinpaikkana

Siuntio on kaksikielinen kunta Uudellamaalla, HSL-junamatkan päässä Helsingistä. Hyvin toimivat julkiset palvelut, laaja panostus harrastustoimintaan ja vapaa-ajan mahdollisuuksiin sekä maalaisidyllistä merellisiin vaihtelevat kulttuurimaisemat tekevät Siuntiossa elämästä mukavaa.

Meillä viihtyvät niin mukavuudenhaluiset nautiskelijat, uteliaat seikkailijat kuin rauhaa kaipaavat uraohjuksetkin. Idylliset asuinalueet, tunnelmalliset kylät ja valtava määrä luontoa, tekemistä sekä seikkailuja tekevät meillä arjesta nauttimisesta helppoa.

Kehittyvä kuntakeskus ja uusi Sivistyskampus Siuntion sydän tarjoavat myös lapsille upeat puitteet mukavaan arkeen Siuntiossa. Lisäksi Siuntio on yllättävän lähellä Helsinkiä, mikä tekee työmatkailusta pääkaupunkiseudulle vaivatonta – kuljit sitten autolla tai junalla.

Siirry kunnan virallisille sivuille

Siuntio lukuina

6200 asukasta

1 juna-asema

6 Natura-aluetta

12 kylää

33 järveä

5 kartanoa

Faktoja Siuntiosta

Siuntion keskusta. Sjundeå centrum.

Siuntiossa on noin 6200 asukasta, joista 27 prosenttia on ruotsinkielisiä. Siuntion merkittävimmät taajamat ovat asemanseutu (2300 asukasta), kirkonkylä (350 as.) ja Störsvik (250 as.). Siuntiossa on useita laajoja kyläalueita ja maaseutumaista asumista. Rivi- ja pientaloissa asuvien osuus on Siuntiossa erityisen suuri.

Tytöt keinussa sivistyskampus Siuntion sydämen edessä. Flickorna gungar utanför bildningscampuset Sjundeå hjärta.

Sivistyskampus Siuntion sydämessä sijaitsevat Aleksis Kiven koulu (vl 1-9), Sjundeå svenska skola (vl 1-6), nuorisokahvila Walkers, etsivä nuorisotyö, työpaja Virta, kirjasto sekä perhekeskus eli neuvola, oppilashuolto ja perhetyö.

Valokuva: Juna juna-asemalla

Siuntio kuuluu täysimääräisesti HSL-alueeseen ja Siuntion asema on Y-junien pääteasema. Tämä tarkoittaa helppoa liikkumista niin junalla kuin busseillakin!

Valokuva: Lääkäri tietokoneen äärellä

Hyvin toimivat kunnan palvelut tekevät elämästä helppoa. Siuntiossa esimerkiksi lääkäriin ja hammaslääkäriin pääsee nopeasti ilman jonottamista. Palvelut ovat aina saatavilla myös ruotsiksi.

Siuntion joki - Sjundeå å

Siuntiolaista maisemaa edustavat lukuisat joet ja järvet, aurinkoiset merenrantapaikat, laajat peltoaukeat ja kumpuilevat laaksot.

Pickala golf - äiti ja poika

Siuntio on tunnettu hyvistä virkistys- ja harrastusmahdollisuuksista sekä arvokkaasta kulttuuriperinnöstä. Luonnonmaisemakohteiden lisäksi merkittäviä kulttuurikohteita ovat monet vanhat linnat ja kartanot. Siuntiossa voi harrastaa muun muassa golfia, melontaa, ratsastusta, kalastusta, uintia ja retkeilyä.

Valokuva: Sähköauton latauspaikka

Siuntio on sähköautokunta: Siuntiossa sähköautojen osuus on Suomen viidenneksi suurin.

Valokuva: Lapset hyppäävät laiturilta uimaan

Siuntio on suosittu paikka vapaa-ajan asumiseen, ja kunnasta löytyy yli 300 mökkiä ja vapaa-ajan asuntoa.

Valokuva: Kaksi lasta sillalla

Siuntio tarjoaa luonnonläheisen ja turvallisen asuinympäristön, mikä lisää erityisesti lapsiperheiden viihtyvyyttä.

Isä ja poika rantakalliolla Störsvikissä

Siuntio on luontoihmisen paratiisi lähellä Helsinkiä – meillä suoraan kotiovelta alkaa loistavat vapaa-ajan mahdollisuudet eri harrastusten parissa. Työ, rentoutuminen ja vapaa-aika kulkevat Siuntiossa saumattomasti käsi kädessä.

Avaa kartta klikkaamalla

Asumaan Siuntioon?

Toisenlainen rytmi odottaa yllättävän lähellä Helsinkiä. Olemme fyysisesti lähellä, mutta henkisesti riittävän kaukana, jotta saat parhaat puolet pääkaupunkiseudun vilinästä ja maaseudun rauhasta.

Asumaan Siuntioon